En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Bu yol alelumum acil bir durumda çabucak açılabilen gelişememiş çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp anlayışsız çekilebilmesini sağlar.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Niyet hassaten yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim toplanma noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir gözcü da, nitelikli bir yangın kapısının henüz mürtefi bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve daha azca onarım gerektirir.

Yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalıdır. Alelumum metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın bapsı kilidi takılırken nazarıitibar edilmesi Yangın Kapısı gereken en önemli uzuv ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin gayrimeskûna düşmesidir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide yapılmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki duman, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu menfi koşulların vesair katlara intikalini kösteklemek veya mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü takkadak bapnın suhuletle açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin yapmak üzere tasarruf amacına ve kullanan eş nüshasına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu aldatmaışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Report this wiki page